Θέλεις τέλειους γλουτούς; Δοκίμασε το για σούπερ αποτελέσματα...

2014-01-25 14:55

 

Ασκηση 1

Ξάπλωσε στο πάτωμα με την πλάτη σε ευθεία θέση, τα χέρια τεντωμένα στο πλάι και τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω. Στήριξε τις φτέρνες των ποδιών σου σε μια καρέκλα. Φρόντισε τα γόνατά σου να είναι λυγισμένα και οι γάμπες να είναι παράλληλες με το έδαφος. 

Από αυτή τη θέση, κρατώντας την ισορροπία σου με τα χέρια δεξιά και αριστερά από τον κορμό, βάλε δύναμη στους γλουτούς και σήκωσε τη μέση ψηλά. Σκοπός σου είναι το σώμα από τους ώμους μέχρι τα γόνατα να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο. Επίστρεψε στην αρχική θέση αργά, πιέζοντας με τους μύες των γλουτών και των ποδιών σε όλη την κίνηση προς τα κάτω. 

Πρόσεξε ιδιαίτερα τον αυχένα, ο οποίος πρέπει να είναι χαλαρός και να μην του ασκείς καμία πίεση. 

 

 

ασκηση 2

Ξάπλωσε στο πάτωμα με την πλάτη σε ευθεία θέση, τα χέρια τεντωμένα στο πλάι και τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω. Στήριξε τις φτέρνες των ποδιών σου σε μια καρέκλα. Φρόντισε τα γόνατά σου να είναι λυγισμένα και οι γάμπες να είναι παράλληλες με το έδαφος. 

Η παραλλαγή της άσκησης είναι να κάνεις τη γέφυρα με ένα πόδι κάθε φορά σηκωμένο πιο ψηλά. Έτσι επικεντρώνεις περισσότερο σε κάθε γλουτιαίο μυ ξεχωριστά. 

ΣΤΟΧΟΣ: Εξαιρετική άσκηση για να σφίξουν οι γλουτοί, οι γάμπες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ποδιών. 

 

ασκηση 3


Κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα αριστερά σου, διατηρώντας το δεξί σου πόδι τεντωμένο και το πέλμα να πατάει καλά στο έδαφος. Γείρε το πάνω μέρος του σώματος ελαφρώς μπροστά. Οδηγός σε όλη σου την κίνηση είναι τα δάχτυλα των χεριών που βρίσκονται πάνω από τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού. 

Από τη θέση αυτή κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω, σταυρώνοντας τα δύο σου πόδια προς τα δεξιά. Το πέλμα του δεξιού ποδιού πλαγιάζει, με το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο. Το δεξί πόδι πατάει γερά στο έδαφος μπροστά από τον αριστερό γοφό, με τα χέρια και πάλι οδηγό λίγο πιο κάτω από το γόνατο. 

Εκτέλεσε την ίδια άσκηση από την αντίθετη πλευρά.

ΣΤΟΧΟΣ: Με την άσκηση αυτή θα σφίξεις όλα τα σημεία των γλουτών, αλλά και το εσωτερικό των μηρών, μέρος του ποδιού που γυμνάζεται πολύ δύσκολα. 

 

ασκηση 4
 

Φέρε τα χέρια πίσω από τον αυχένα με τους αγκώνες ανοικτούς. Λύγισε τα πόδια χαμηλά κάνοντας κάθισμα και φροντίζονας πάντα τα γόνατα να μην "βγαίνει" πιο μπροστά από τις μύτες των ποδιών. 

Τίναξε τα πόδια προς τα επάνω κάνοντας επί τόπου άλμα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπορείς να κάνεις την ίδια άσκηση με τα πόδια σε διάσταση και με τα πόδια κλειστά. Φρόντισε οι μύες των γλουτών και των μηρών να είναι ενεργοί και να δίνουν αυτοί την ώθηση, ώστε να έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα, αλλά και να μην καταπονείς τα γόνατα. 

ΣΤΟΧΟΣ: Με την άσκηση αυτή θα δεις σύντομα αποτέλεσμα στους γλουτούς και τους μηρούς, δηλαδή όλο το πόδι από τα γόνατα και πάνω. 

 

Δοκιμάστε το 3 φορές την βδομάδα, απο 25 επαναλήψεις την κάθε μια άσκηση και θαυμάστε τα αποτελέσματα..